Monday, 15 February 2016

Azey's Movie Review

Assalammualaikum and bello fellas !


Okay kita jumpa lagi kat sini and kali nih nak share pasal movie yang aku dah tengok and aku rasa korang pun patut tengok. Yang tak seberapa nak minat tengok movie and drama, its sokay. Korang boleh buat benda lain yang korang minat k ^^ So, let’s checkitdout!

 A few list for the movies-
1.       The Mortal Instrument (English)
2.       The Mermaid (Chinese)
3.       The Boy (English)
4.       Bajrangi Bhaijaan (Hindustan)
5.       Dilwale (Hindustan)
6.       Dead Pool (English)
7.       Our Times (Chinese)

Maybe some of the movies korang dah pernah tengok sebab macam movie The  Mortal Instrument tuh, dah lama dah keluar cumanya aku baru tengok and siryesly, for those yang suka tengok movie genre macam Harry Potter, Twilight, Percy Jackson yang ada magic-magic and benda alah tuh, I highly recommend you gais untuk tengok movie tuh. And for those yang interested and love to read English novel, korang boleh baca nove-novel The Mortal Instrument full set k hehe.  Ohhyaa, lagi satu, aku suka heroin dia. Cantik. Lily Collins nama dia, kenal tak? Kalau taktau google je k hahaha. Rating aku bagi 4/5 sebab .. alah korang tengoklah nanti korang rate sendiri keyh hehee. 

Untuk movie The Mermaid, okay actually movie nih masih baru and fresh lagi kat panggung and FYI, this is Stephen Chow’s movie k. Kenal tak sape Stephen Chow? Tak? Alah, yang selalu berlakon gila-gila tuh. Kalau masih taktau takpelah hehehe. Movie nih pun best. 4/5 lah kalau nak aku rate sebab aku suka cerita fiksyen hahaha.

The Boy (aku anggap dia nih boyfriend Annabelle). Filem nih filem physcological horror, and still fresh jugak kat panggung. Why psychological horror? Sebab dia wayang psiko gais. Tak faham erk? Takpe korang gi tengok sendiri and korang akan faham apa yang aku nak cakap. Best jugak movie nih, but tbh, I’m not so into horror film tapi oleh sebab adik aku yang belanja tiket wayang so aku ikut jelah dia gi tengok hehee. For  this movie aku bagi 3/5 je sebab suka sangat buat aku menjerit terkejut kan hah, ambek hang kahkahkhah!

Okay for this movie I guess dah ramai kot yang dah gi tengok sebab aku tengok macam trending je dua movie nih kat twitter hehehe. So here goes Bajrangi Bhaijaan and Dilwale. Dua-dua movie nih best and best and best. Taktau dah nak describe mende tapi yang aku tau, dua-dua best. Tapi bagi aku, Bajrangi Bhaijaan lagi best sebab movie nih kira special and tak cliché macam movie Hindustan lain yang aku pernah tengok and berjaya buat aku meleleh air hidung. Lagipun aku suka Salman Khan kahkahkah ! For Bajrangi Bhaijaan aku bagi 5/5 and for Dilwale aku bagi 4/5. Setuju? Hah tak setuju lantaklah, korang rate la sendiri hehehe.

And for this movie, mesti some of you gais pun dah gi tengok. Dead Pool, means ‘Pertaruhan Maut’. Movie nih best mmg best aa, lawak gilaa and tak cliché macam movie Marvel yg lain. Taapppiii, siryesly babe, tolong jangan bawak adik and budak bawah umur gi tengok movie nih okeyh? Movie nih banyak benda yang tak patut dilihat dan ditengok sebab, well, wayang omputeh kan hahahaha. Faham-faham jelah. So for this one I give 3.5/5 hehe.

So this is the last one. Our Times is a Taiwan movie (kalau tak silaplah) and movie nih SANGAT BEST AND RARE gaiss, I like! Hahahaha. Movie nih buat aku nangis and buat aku takleh nak move on tengok movie lain. Aku ulang movie nih lebih dah dari 3 kali sebab syok gila tau movie nih.Kalau nak tau betul ke taka pa yang aku cakap nih, korang boleh gi tengok sendiri k and rate la sendiri sebab bagi aku, aku rate filem nih 5/5 yeayyy hahahaha. Lagi satu, original soundtrack lagu nih pun best, sampai aku dah TER-hafal dah lagu tuh. Kalau nak dengar lagu tuh aku suggest korang tengok sekali dengan translation lirik tuh sekali then korang akan faham kaitan lagu tuh dengan movie Our Times tuh. Okay apapun aku masih nak bagitau korang yang movie Our Times nih memang best and for sure korang akan suka dengan karakter si bad boy dalam movie tuh hehehe. 

So till here gais. Dah penat jari kepapat aku nih hahaha. Jangan lupa tau tengok movie-movie tuh. Hah, yang ada suggestion movie best tuh, share-share la yea hehe. Bole gak aku survey movie apa aku nak tengok pasnih. 

K lah, bye gais. Seeyaa!

Come Back !

Assalammualaikum and hai uolls !
Okay, first thing first, aku nak mintak maaf bebanyak sebab hilang lenyap begitu je for a month. Ehh sebulan ke ? Aah taktau lah, yang aku tau this is my first entry for 2016, yeayy! Hahaha. 


FYI, skang  aku tengah cuti sem tau. Sepanjang tempoh masa aku menghilang tuh, actually aku tengah dekat nak final exam masatuh  so tak dapatlah nak online and update sangat kat blog. So now Alhamdulillah dah lepas dah final exam untuk sem 2. Dah lega siket dah hati nih sebab dah habis exam kan so sape tak happy weyhhh hahaha. 


So Inshaa Allah, from now on aku dah bole dah start aktif balik blogging since aku pun taktau nak buat apa cuti dua bulan nih. Kalau ikut plan asal, aku nak keje but it seems like, ramai gila kot budak lepasan SPM last year tengah kerja sekarang. Apa salahnya aku bagi peluang kat diorang pulak kan nak kerja sebab yelah, aku pun last year time dah habis spm aku keje gak. Hah korang jangan nak fikir aku buat alasan taknak keje k, nih betul-betul tau hahaha.


Okeylah, aku stop kat sini. Nak update lagi entry lain yang dah lama mereput kat dalam draft tuh hahaha. Ilal liqa’ gais, seeyaa ! ^^