Azey's Movie Review

by - 11:42 pm

Assalammualaikum and bello fellas !


Okay kita jumpa lagi kat sini and kali nih nak share pasal movie yang aku dah tengok and aku rasa korang pun patut tengok. Yang tak seberapa nak minat tengok movie and drama, its sokay. Korang boleh buat benda lain yang korang minat k ^^ So, let’s checkitdout!

 A few list for the movies-
1.       The Mortal Instrument (English)
2.       The Mermaid (Chinese)
3.       The Boy (English)
4.       Bajrangi Bhaijaan (Hindustan)
5.       Dilwale (Hindustan)
6.       Dead Pool (English)
7.       Our Times (Chinese)

Maybe some of the movies korang dah pernah tengok sebab macam movie The  Mortal Instrument tuh, dah lama dah keluar cumanya aku baru tengok and siryesly, for those yang suka tengok movie genre macam Harry Potter, Twilight, Percy Jackson yang ada magic-magic and benda alah tuh, I highly recommend you gais untuk tengok movie tuh. And for those yang interested and love to read English novel, korang boleh baca nove-novel The Mortal Instrument full set k hehe.  Ohhyaa, lagi satu, aku suka heroin dia. Cantik. Lily Collins nama dia, kenal tak? Kalau taktau google je k hahaha. Rating aku bagi 4/5 sebab .. alah korang tengoklah nanti korang rate sendiri keyh hehee. 

Untuk movie The Mermaid, okay actually movie nih masih baru and fresh lagi kat panggung and FYI, this is Stephen Chow’s movie k. Kenal tak sape Stephen Chow? Tak? Alah, yang selalu berlakon gila-gila tuh. Kalau masih taktau takpelah hehehe. Movie nih pun best. 4/5 lah kalau nak aku rate sebab aku suka cerita fiksyen hahaha.

The Boy (aku anggap dia nih boyfriend Annabelle). Filem nih filem physcological horror, and still fresh jugak kat panggung. Why psychological horror? Sebab dia wayang psiko gais. Tak faham erk? Takpe korang gi tengok sendiri and korang akan faham apa yang aku nak cakap. Best jugak movie nih, but tbh, I’m not so into horror film tapi oleh sebab adik aku yang belanja tiket wayang so aku ikut jelah dia gi tengok hehee. For  this movie aku bagi 3/5 je sebab suka sangat buat aku menjerit terkejut kan hah, ambek hang kahkahkhah!

Okay for this movie I guess dah ramai kot yang dah gi tengok sebab aku tengok macam trending je dua movie nih kat twitter hehehe. So here goes Bajrangi Bhaijaan and Dilwale. Dua-dua movie nih best and best and best. Taktau dah nak describe mende tapi yang aku tau, dua-dua best. Tapi bagi aku, Bajrangi Bhaijaan lagi best sebab movie nih kira special and tak cliché macam movie Hindustan lain yang aku pernah tengok and berjaya buat aku meleleh air hidung. Lagipun aku suka Salman Khan kahkahkah ! For Bajrangi Bhaijaan aku bagi 5/5 and for Dilwale aku bagi 4/5. Setuju? Hah tak setuju lantaklah, korang rate la sendiri hehehe.

And for this movie, mesti some of you gais pun dah gi tengok. Dead Pool, means ‘Pertaruhan Maut’. Movie nih best mmg best aa, lawak gilaa and tak cliché macam movie Marvel yg lain. Taapppiii, siryesly babe, tolong jangan bawak adik and budak bawah umur gi tengok movie nih okeyh? Movie nih banyak benda yang tak patut dilihat dan ditengok sebab, well, wayang omputeh kan hahahaha. Faham-faham jelah. So for this one I give 3.5/5 hehe.

So this is the last one. Our Times is a Taiwan movie (kalau tak silaplah) and movie nih SANGAT BEST AND RARE gaiss, I like! Hahahaha. Movie nih buat aku nangis and buat aku takleh nak move on tengok movie lain. Aku ulang movie nih lebih dah dari 3 kali sebab syok gila tau movie nih.Kalau nak tau betul ke taka pa yang aku cakap nih, korang boleh gi tengok sendiri k and rate la sendiri sebab bagi aku, aku rate filem nih 5/5 yeayyy hahahaha. Lagi satu, original soundtrack lagu nih pun best, sampai aku dah TER-hafal dah lagu tuh. Kalau nak dengar lagu tuh aku suggest korang tengok sekali dengan translation lirik tuh sekali then korang akan faham kaitan lagu tuh dengan movie Our Times tuh. Okay apapun aku masih nak bagitau korang yang movie Our Times nih memang best and for sure korang akan suka dengan karakter si bad boy dalam movie tuh hehehe. 

So till here gais. Dah penat jari kepapat aku nih hahaha. Jangan lupa tau tengok movie-movie tuh. Hah, yang ada suggestion movie best tuh, share-share la yea hehe. Bole gak aku survey movie apa aku nak tengok pasnih. 

K lah, bye gais. Seeyaa!

You May Also Like

10 Nerds

  1. baru tengok 1, 4, 5. yang lain tak tengok lagi T_T tak pernah tengok cerita cina, taiwan etc kat wayang. haha. boleh download nanti. thanks suggest :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ok sis, selamat menonton yea hekhek ^^

      Delete
  2. Qila suka the boy!!!! Dilwale bajrangi ofcs la best!
    Haha
    anddddd deadpool tak gi tengok lagi ;((((

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg suka tengok wyg hantu ke ? Hehehe. Aah dilwale and bajrangi mmg best . Tengokla deadpool, best tauu hehe ^^

      Delete
  3. the story pertaruhan maut is the movie my brother and i like to call kolam mati... hehehehe movie yang tersangatlah awesome sampai tak puas tgk sekali.. Hhahaahahahahahaha and yess Bajrangi Bhaijaan 10/10 kay XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha, everytime sy dgr deadpool msti sy ingat pasal kacang pool tau. And yes deadpool dgn bajrangi dua2 ohsemm :)

      Delete
  4. ah macam best je our times tu, nk tengok la nanti walaupun tak penah langsung tengok citer taiwan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang siryes best tau our times tuh . Saya ulang tngok berkali-kali sebab best sgt ^^ nnt ada freetime tgk la yea hihi :)

      Delete
  5. movie tu best ke kalau best ingt nak upload dalam website movie saya...

    ReplyDelete

Thanks for reading. Do leave a comment 💕