Thursday, 29 December 2016

Long Gone

Assalammualaikum | holaa readers !

Phewww, finally! I managed to come back after a very big disaster test was given to me, uhuks *kesat ayaq mata tehaghu. Tak sangka masih hidup lagi. Syukur sangat.

Eh jap, what test ?

Okay. If you notice la, my last entry was on october 8th, which is the date before I'm heading back to hostel and pursuing my studies in sem 4. Like I said before, semester 4 is indeed a very tough semester. Ask me, what is the toughest one ? I would say, OF COURSE THE MANDARIN LANGUAGE T^T (but our lect is sooo handsome hehe)

Memang aku ni asal balik je sambung sem, konfem hilang dari radar punyalah. Bukan dah tak kesah pasal blog ni, tapi tu lah, i'm just too busy :(  You know, that kind of busy. Assigntments, presentations, tasks..etc.

Right now, i'm in the middle of my mid-sem break. Seminggu je mid-sem break. Tak lama pun, tapi syukur la ada cuti hehe. Today dah masuk hari rabu. A few more days left la kan. Haa, tengah cuti pun esaimen berlambak woah. You know what, for the first time in my entire life, i managed to finished one of my assigntment at home! Tak pernah dibuat ni oleh seorang aku hahaha. Nampak tak bangga aku tu cane xp. Satu pun satu la, yang penting ada jugak yang tersiap hewhew.

And...... guess what ? Ada orang rindu ai tawwww kat blog ni 😂 Bukan selalu ada orang sudi nak rindu-rindu ai ni wkwkwk. Thanks yg sudi rindu tu. I mish you too k. You know who you are hee 💕

Till here for now. I'm already mengantuk namatey dah ni. Nite alls. Byee!



-XOXO,me💋

Saturday, 8 October 2016

Giveaway by Rafyydah

Assalammualaikum | hai *lagi*!

http://rafyydah.blogspot.my/2016/10/giveaway-by-rafyydah.html
click the banner

Kot-kot ada rezeki dapat topup rm50 kan. Try nasib je la kehkeh. Goodluck korang yg join tu :)

Tag ;


-XOXO,me💋

Blogwalking & Bloglist SVIORS

Assalammualaikum | selamat malams y'alls!

Click to join guys ❤
click to join guys ❤





One lucky blogger akan dapat topup rm10 tau. So, jgn lupa join k hehee. Mana tau korang the lucky one tu hewhew. 

K la, goodluck!


-XOXO,me💋

Friday, 7 October 2016

Mini Giveaway by Mya & Fana

Assalammualaikum|helooo earthlings!

Click to join

Jom join ramai-ramai :)🎈


-XOXO, me💋

Review : Du'a Compass

Assalammualaikum |hola fellas !


Idk why but i feel like suddenly want to make sikit review 'bout this one app that i use called Du'a Compass.

Well for me it such a good app. Simple yet very helpful.
 


This one doa yang aku rasa semua org akan guna. Ekceli banyak lagi doa-doa yang kita boleh guna for our daily du'a, but i think you guys can treasure it yourself right? hehee XD

Ohyaa! I can't find this app kat hp android aku. Maybe tak available lagi kot untuk android version. Alah, tak lama lagi adalah tu hehee.

That's all for now. I'm yawning non-stop right now. Dah nak tukar jd zombie dah ni kehkehkeh. Don't forget to give it a try okey ?

Goodnite!



-XOXO, me💋

Wednesday, 5 October 2016

Sleepy Head

Assalammualaikum | hai peeps.


Ekceli aku dah mengantuk gila dah skang ni. Kalau aku ampai kepala atas bantal sure aku lelap punya la. Tapi aku ada benda lagi nak kena setel. 

So today i've been busy tidying my home, especially my room. Tbh takdela busy mana pun tapi aku kan jenis pemalas so kemas sikit-sikit tu for me its such a big deal. Hari khamis ni nenek belah mak aku nak datang so korang faham-faham je la kalau puan-puan terhormat nak turun padang kita nak kena buat apa kan hahahaha. 

Bilik aku tak la serabai sangat pun. Ok je aku tengok tapi yelaa, nak kena halau semua habuk-habuk tu blah dari bilik tu since my nenek is soooo comfortable to sleep in my room kan. Jadi kalau nenek dtg aku kena merempat tempat lain la. Contohnya sofa. Aku ok je tidur atas sofa. Aku mmg suka tidur situ sambil on tv hahahaha (then keesokan paginya aku kena marah sbb biar tv terpasang sampai ke subuh)Aku takut hantu guys. Sbb tu la aku biar je tv tu kehkeh.


Gais, apa kata aku sambung kemas-kemas bilik esok je? sbb aku dah mcm zombie dah weyhh siryes! Kena lelap jugak ni. Esok pagi nak kena pi bank sbb nak tukar kad bank. I supposed to go to the bank pagi tadi tapi sbb ada something come up then tak jadi la nak pegi. 

Sambung esok je la kan ? hehehehe.

Then, till here guys. Goodnite!


-XOXO, me💋

Tuesday, 4 October 2016

October Bloglist Segment by FatinaMdzfr

Assalammualaikum | holaa y'alls !


http://fatinamdzfr.blogspot.my/2016/09/segment-october-bloglist-by-fatinamdzfr.html
click to join :)

tag ❤


-XOXO, me💋
 

Random Post : Whatever

Assalammualaikum | hai reader(s) !


Its 2.44 am now and i seriously don't know why i can't close my eyes and continue my unfinished dream last night. Ughhh i really want to know what's the ending of my dream last night -_- korang pernah rasa tak macam ni ? no ? just me ?

Okey.

You know what, lately ni i feel like everything i do semua macam tak kena la. Well maybe sebab dah nak kena balik asrama kot lagi 12 hari kan so.. you know.. that feeling yang rasa macam nak hempuk kepala kat dinding tapi tak jadi sebab takut kepala lebam besar pulak kang kan kahh! 

Skang ni aku nak telan makanan pun dah rasa tak sesedap macam awal-awal cuti dulu. Yelaa lepas ni dah nak kena makan the save-budget-food-thingy dah aaarrghhh tak nak tak nak T_T 

Ekceli malas nak fikir pasal cuti yang dah nak habis ni. Nak meraung bagai pun kalau mmg dah habis cuti nak buat apa lagi kan, seret je la diri ni nanti masuk asrama and start the kuliah thingy tu mcm biasa hm. Yeaahh you know like.. whateverrr. Gtewww.

Lantak ah apa nak jadi kan. Pandai-pandai la aku pujuk diri yang tengah dirundum duka lara kecewa merana ni nanti hahaha. Well, FYI sem 4 is a tough semester tho. Dah kena ambik subjek mandarin dah nnt ni. May Allah ease, amiinn.

Dah la aku nak kena bangun awal pagi ni. Ada urusan siket. Cehhh. Hahaha. Till here guys, byee! ^^



-XOXO, me💋

Jom Tambah Follower Bersama #jmbelog

Assalammualaikum | hai peeps !

klik banner k :)

Follower sekarang; 355 ❤

Jom join ni gais :) boleh tambah kenalan kan hehee. Klik banner kalau nak join keyh.


 -XOXO, me💋

Tuesday, 27 September 2016

Wanted Ohsem Bloglist Blog KakLong

Assalammualaikum and hola everyone!

http://diariasma.blogspot.my/2016/09/wanted-ohsem-bloglist.html

So how? Nak join tak gais? Haa, kalau nak join ada syarat tau.


1- Blog bahasa melayu : Blog aku mmg bahasa melayu, tapi rojak-rojak jgkla hehee.
2- Semua Genre : Yes, semua genre ada. Aku tulis ikut mood gais.
3- Ori dan unik : Alah, ni aku taktau la pulak. Korang rase?
4- Selalu update : Hm selalu jugak. Kdg-kdg smpai 3 ketol post sehari. Tapi kdg takde masa.
5- Selalu BW : Okey. Kalau yg nih mmg wajib aku buat SETIAP HARI :)
6- Word verification : Tak suka and tak akan letak bendalah ni. Tak suka la, annoying tau!


Segmen tamat pada 13 oct 2016. Goodluck y'all ! ❤



-XOXO, me💋

Segmen Bloglist Oktober Blog Seindahcerita

Assalammualaikum and hello fellas!

http://seindahcerita.blogspot.my/2016/09/segmen-bloglist-oktober-blog.html

Jom join segmen ni gais! Hehee. Klik je banner tu keyh ;)

Goodnite earthlings!


-XOXO, me💋

Monday, 26 September 2016

Happy Birthday To Me 🎈

Assalammualaikum|Hai fellas !


YESSS! It's my birthday guys! Alhamdulillah, i'm officially 19 now :')

So literally its not today (26 sept), it was yesterday,- 25 September, but unfortunately i was soooo malas tahap petala ketujuh nak update bendalah ni kemarin, soooo.. tadaaa! Baru sibuk nak update jam 4 pagi kahhh!

Mcm biasa la kalau celebrate birthday kan, beli kek, potong kek ah benda biasa la yg mcm kat tv selalu tu hahaha. 

Tapi.. ada lagi dua ekor natang wish i tauuuuu!

Mr.Google

Miss Twitter

Haa, dua ekor natang ni pun tak nak ketinggalan tau wish aku. Busybody betul dua ekor ni la. Hahahah ok ok joke. Btw thanks a lot to both of you. Muahhh ciked. HAHAHA :D

To all the wishes I've got yesterday, thanks a lot baby(s). I do really appreciate that. No need to mention la kan i think. You know who you are. Kalau takde wish dari korang semua mesti birthday aku suram uhuks. Terimakasehhhh!

To my mom yg susah payah mengandungkan and beranakkan(?) kakak, my dad yg dah kerja keras siang malam demi sesuap nasi and kasih syg tak ternilai untuk kakak, terima kasih baaanyak kakak ucapkan. Kakak sayang mak dgn bapak sangat-sangat. Dah takde ganti dah mak bapak untuk kakak. Sampai mati pun kakak tak mampu nak balas semuanyaa. Loveyou mak, loveyou pak 💕

Lastly, to my dearself,
     Please stop mourning for something useless. They not worth it. 
     There's a lot of things that can make you happy. Don't waste your time k?
     I love you a lot, dearself. Pls, hurt yourself no more.
     Cuhs if you are hurt, I'm hurt too :"(
   


XOXO, me💋

COMICS GIVEAWAY by SVIORS.

Assalammualaikum and hai lagi y'alls!

http://realsviors.blogspot.my/2016/09/comics-giveaway-by-sviors.html

Okay gaissss, i join GA ni pulak k kali ni hehe. Cam biase klik je banner kalau nak join keyh :)

Klik SINI untuk senarai peserta k :)

Bye fellas. Good-mid-night 💕

Pencarian Bloglist Oktober-Disember 2016 by Cik Ummi

Assalammualaikum and hai *again* peeps!

http://sayacikummi.blogspot.my/2016/09/pencarian-bloglist-oktober-disember.html

So once again, aku nak ajak korang ramai-ramai join ni :) Interested ? Just click the banner okey. Goodluck!

-XOXO, me💋 

PENCARIAN BLOGLIST OKTOBER

Assalammualaikum / hai readers !

http://thezafirahnazri.blogspot.my/2016/09/pencarian-bloglist-oktober.html


Jom join ni gais! Alah, try-try nasib je hehee. Klik je kat banner if you nak join keyh ? 

Bye y'alls seeyaa! :')

Friday, 23 September 2016

In Love With Crocs! 💕

Salam alaykh and hye earthlings!

Tonight I do really want to share something that I think we all should know about it. So guys, shall we start ? :")

First thing first, allow me to start this with a question. Have you ever heard about Crocs shoes?

Well said, Crocs have been a popular brand known for its trendy colourful range of shoes for men and women. The Crocs brand never fails to impress us with its designs as it never goes out of style. The Crocs are perfect to be flaunted on your casual day out, a date or even while running your errands. If you are looking for a unique addition to your shoe wardrobe, take a look at the designs of Crocs shoes below and see which fits you the best. 

    
SANDALS

If you want to change your normal flip flops into something more attention grabbing, colourful sandals from Crocs collection will definitely make you appear stylish effortlessly even in a simple way. The colour of the sandals absolutely helps make you outfit pop out with ease. Choose from the various coloured sandals available from the brand and show it off with confidence. 


BALLERINA FLATS

    Look adorable in the cute ballerina flats from Crocs shoe collection and walk with comfort everywhere you go. The flats are suitable to be matched with a dress, short, skirt or even your jeans. Pick out the favourite flat which suits your personal style and style it creatively anywhere you go. 


   BOOTS
You may not wear boots much in this country but Crocs boots are great to own in times of the rainy season. Switch the normal boots you wear with a more fun design from Crocs boots collection and feel fashionable as ever. It will definitely spice up your normal look and make you be the center of attention.


So, till here then. Hope you guys enjoy keyh. Goonite peeps! Byeee :)


Wednesday, 21 September 2016

SEGMEN : MaxisCelcomDigiFree #jmbelog

Salam alaykh fellas! 😁


klik banner



Hai gais, aku join GA lagi hehee. Hah, kan aku dah kata haritu aku nak join GA banyak-banyak hohoho. Tapi rasanya mcm tak sempat kot, sem-break i dah nak habis dah! T^T *sobsob*

Well i won't let my hopes fly so high sbb this GA's term and condition is also easy weyhhh so ofc la ramai org will join this GA i guess :")

So peeps mcm biasa, just click the banner to join keyh. Goodluck!  😁🎈

Friday, 16 September 2016

Helplessly

Assalammualaikum and hye earthlings! ^^




I don't know why but I kinda rajin siket nak update something malam ni hehee. So recently I've put a few of my latest fav songs kat music player kat dalam blog ni. Then aku tengok cam ramai gak ah orang cakap lagu 'helplessly' tu best kat cbox :) Best kan gais ? Aku fikir aku sorang je rasa camtuh uhuks T^T

The 'helplessly' song was Tatiana Manaois's. Actually i've found that song masa tengah syok usya-usya youtube haritu. I really love her voice and the lyrics,- idk why but somehow i feel so related la dgn this song hehehee :")

Actually banyak lagi tau lagu Tatiana Manaois that i've found kat youtube and semuaaa lagu dia mmg best. Tapi yang paling berkenan kat hati mmg 'helplessly' la ^^

Tak nak cakap panjang la keyhhh so this is the lyrics guys. Hope you guys enjoy keyh :)


"Helplessly"

It's not that easy with you here
But I know I want you to stay.
See this could be us in a few years
But just admit you like to play

It's like everyday,
I'm kicking rocks.
I could fly away,
But you got me at a complete stop.

How do you
Manage to keep me going
But somehow you keep me from going...

See you distract me, but I'm distracted without you.
I don't know how to focus baby teach me how to.
Cause I'm standing still again
But if you love me, just like the way that I love you
I wouldn't mind a little comforting from you.
Why do I let you in my head?

And I gotta go sometimes, but you're always on my mind.
You're not helping me...
You're not helping me...
You're not helping me...
You're not helping me...
You're not helping me...
But I helplessly fall, for you.

Now I'm running late
And I'm not a coffee drinker,
But I lost sleep just thinking of you.
So pour me a cup,
I need to wake up,
I need me some love.
Now give it to me.

Cause everywhere you go I'll follow you.
I'll give you all of me, give me all of you.
I gotta go sometimes,
But you're always on my mind.

See you distract me, but I'm distracted without you.
I don't know how to focus baby teach me how to
Cause I'm standing still again
Cause if you love me, just like the way that I love you
I wouldn't mind a little comforting from you.
Why do I let you in my head?
No

And I gotta go sometimes, but you're always on my mind.
You're not helping me babe...
You're not helping me babe...
But I fall helplessly for you, for you.
You're not helping me babe...
You're not helping me babe...
But I fall helplessly for you, for you.



p/s: saje je share lirik lagu ni kat sini supaya uolls boleh lepak sambil nyanyi2 siket kahkahkah! 

K lah. Till here guys. Seeyaa!

Thursday, 15 September 2016

'MINI GIVEAWAY BY TRIPLE S'

Assalammualaikum gais ^^

Tengah buat ape tuh gais? Busy?Aku skang ni takde apa nak buat, well, tengah sem-break kan hewhew. So guys, guess what? Aku join GA lagi yeayyy! 
http://lilacskyyy.blogspot.my/2016/09/mini-giveaway-by-triple-s.html 
So this GA's terms and conditions was very easy guys, jomlah join ramai-ramai :) Well aku kan pemalas orangnya so mmg confirmla aku join GA yang ada syarat-syarat senang nih hehee ^^ Klik je banner tuh if uolls nak join keyh. For those yang join GA ni, goodluck peeps! :)

Till here then. Aku nak join lagi bebanyak GA ni kehkeh. Byeee!



Saturday, 10 September 2016

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM

Assalammualaikum and hai guys!

http://www.elihjapahar.com/2016/08/giveaway-tunai-rm200-by-elihjapaharcom.html

So tadi aku pegi jalan-jalan singgah blog orang. Then aku ternampak GA ni. The syarat-syarat was so easy guys. I think you guys should join this GA too. Just give it a try. Manetau ada rezeki kan hehee.

HADIAH GIVEAWAY 
Pertama - Tunai RM60
Kedua - Tunai RM40
Ketiga - Tunai RM30
Keempat hingga kesepuluh - Topup bernilai RM10
 
Macam biasa, klik je banner kalau nak join keyh. Wish me luck peeps. I wish uolls the best of luck jugak keyh. Seeyaaa :)

Friday, 9 September 2016

Feeling Unwell

Salam alaykh fellas!


Dah lama gilaa rasanya aku tak menaip sampai aku jadi kinda awkward, a stiff person and siryesly have no idea nak taip apa. Ekceli tiap hari aku bukak blog tapi aku malas sgt nak update. Tetiba harini aku rasa nak update sebab aku tengok dah mcm berhabuk sgt dah blog aku nih hewhew. Kesian kau blog sbb dapat tuan cam aku kehkehkeh.

Ohyaa. Korang tau tak  skang ni aku tengah demam cacar ? Sakit rupanya cacar ni kan. Masa tengok org lain kena dulu, I think its not that bad if I also get infected. Bila dah kena, Allahu. Orang yang dah kena je tau apa rasa dia demam cacar ni.

Alhamdulillah demam dah kebah. Tinggal cacar ni je tunggu nak sembuh. Ntah bila nak sembuh aku pun taktau. Aku dah minum 2 biji kelapa tau. Dengar citer orang tua-tua kata kalau minum air kelapa demam and cacar cepat sembuh. Betul atau tak aku taktau la pulak. Korang doakan je lah keyhh hehee. 

Apalagi nak citer ni eh? Takde idea la gais. Ohya!  Aku dengar movie Train To Busan tu best namateyyy. Zombie dia laju mcm Usain Bolt la apelah. Banyak lagi la yg aku dengar best-best pasal Train To Busan tu. Betul ke gaisz? Aku pun nak tengok jugak huhuhu tapi cacar menghalangku untuk bergerak bebas T_T Wahai cacar, cepatlah sembuh. Beta nak pegi tengok movie best ni huhuhu.

Okeylah gais. Sampai sini je la kot. Nampak sgt kan aku takde idea nak taip. Hmm malunyew *facepalm* I'm done here. Byeeee!


Friday, 15 July 2016

Still Alive

Assalammualaikum and hey gais.




This time, its really been such a very-very-very long time no see, huh? I bet everyone dah lupakan aku. Dah lupakan Azey. Dah lupakan theCyclazey. But i'm totally wrong.

Aku scroll chatbox, alhamdulillah, masih ramai yg dok tinggalkan footprints kat situ. Means masih ada la orang sudi nak singgah blog terbiar aku nih uhuks. I terharu uolls. Thanks much. Mmmuah-mmuah for u guys :")

Well gais, bukan apa. Sem 3 ni makes me lost myself la. I lost in my assigntments. My hafazan lagi nak kena jaga. Memang la tak sampai 30 juzuk pun nak kena hafal. Tapi untuk orang macam aku ni, 6 surah tuh pun dah kira payah nak jaga tau. Ayat suci gais, kita kena jaga betul-betul, ye dok? 

This entry purpose is just to tell u guys yg ai masih lagi hidup and alhamdulillah still breathing and sihat untuk berjalan kat atas muka bumi ni. Mintak maaf sangat sebab dah lama tak ziarah blog korang. Insya Allah kalau ada masa I will jalan-jalan ke blog uolls keyhh ;) I bukan sombong tau. Well dah nama pun student kan hihiks.

So gais, sampai sini jelah dulu keyh. Ada masa aku update lagi. Banyak nak share dgn korang ni. Stay tune okey ? ^^ Bye gais.

Saturday, 26 March 2016

Thantophobia

Assalammualaikum and hai y’alls!



Taktau kenapa, tapi hari ni aku rasa cuaca tak panas sangat like the past few days. Alhamdulillah. Harap-harap la musim el-nino nih cepat-cepat habis. Amiinn.

So gaiss, today I wanna talk about thantophobia.

Eh jap jap. Apa maksud thantophobia nih?

Thantophobia is the fear of losing someone you love.

Literally takde sorang pun kat atas muka bumi nih yang suka girang gembira bila kehilangan someone yang dia sayang. Tell me, ada tak orang terkinja-kinja happy bila orang yang dia sayang dah takde?

Ada. Orang khayal. HA HA.

Even kekadang bila kita dapat tau yang musuh kita meninggal pun, mesti hati kita akan terdetik even siiikit rasa kesal.

Bila someone dah pergi untuk selamanya dari hidup kita, that’s okay sebab at least kita tau that actually dia pergi bukan sebab dia dah tak sayang kat kita, tapi sebab masa yang dia ada dah habis. Masa yang Allah dah bagi pinjam kat kita to be together with her/him dah habis.

People come and go gaiss. Just be glad because your path crossed with them even for a while. At least kita dah ada beberapa keping kenangan dengan dia.

Aku tak nafikan bila someone we loved the most dah meninggal, perasaan sedih tuh tinggi melangit. Yelah, dia dah takde.. macam mana nak jumpa lagi? Bila kita rindu dia pun, bukan boleh nak jumpa then peluk-peluk ketuk-ketuk kepala dia sambil cakap ‘aku rindu kau la bongok kau pergi mana?’ lagi kan? Mustahil boleh jumpa lagi sebab dia memang dah gone for good. Tak mungkin datang balik kat kita. Meraung la macam mana pun. Yang pergi tetap pergi.

Losing someone is very painful. But losing a bond with someone that you were close with is painful tho.

Bila kita losing a bond with someone yang kita rapat, itu pun boleh buat kita rasa sakit sangat-sangat.

Sebab apa?

Korang tau sebabnya. Semua orang tau.

Kita nampak dia masih hidup, masih berlegar-legar, jalan-jalan kat depan mata kita tapi kita tak boleh buat apape. Dah tak boleh nak tegur-tegur mesra macam dulu sebab kita dah lose a bond dengan dia. A bond that used to be so strong.

Nak jaga hubungan yang baik tuh siryesly not that easy beb. Kadang-kadang tanpa sebab and alasan konkrit pun, a strong bond boleh putus macam tuh je. So be careful la with whatever you gais nak buat.

Whatever it is, be grateful la dengan apa yang kita ada sekarang. Sebab peoples yang kita ada sekarang tak selamanya boleh stay dengan kita. Sementara masih ada masa nih, appreciate la diorang keyh ;)

So till here earthlings. Bye-bye! ^^