Thursday, 24 December 2015

Segmen Bloglist #1 by Fieyqa Adelova

Assalammualaikum and hai peeps !

http://fieyqadelova.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-1-by-fieyqa-adelova.html

Okey gais, harinih aku ada join lagi satu segmen by sis Fieyqa Adelova. Well mana la tau kan aku ada rezeki nak jadi antara ahli bloglist sis Fieyqa nanti hehehe. Lagipun aku ada masa terluang yang banyak *la sangat* sekarang nih, tuh la yang raJIN sangat nak join-join segmen nih hee.

So gais sapa-sapa yang berminat nak join, tekan je banner kiut-miut kat atas tuh eh? Alah takyah la malas-malas keyh uolls mana tau dapat masuk bloglist kak Fieyqa kan hehe who knows ^^ So yang join tuh, I say good luck keyh hee.

So till here baby(s) hahahah. Byebye alls !

P/S; Saya tag random je tau, tengok list chat yang recent kat chatbox tuh hah hehe. Jangan kecam saya yea. Maaf andai menyusahkan hehe ^^

Tagged: Kak Ros, Hana, Nik Ailya

Monday, 21 December 2015

Segmen Bloglist 2016 by Farahana Sharif

Assalammualaikum gais !

http://farahanasharif.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-2016-by-farahana-sharif.html


So tadi aku jalan-jalan melepak kat blog-blog orang. Then ter-singgah pulak kat blog adik Ayu and ter-nampak segmen dia nih. Ekceli dari harituh lagi aku nak join, tapi apakan daya terlalu busy nak buat esaimen bagai tuh hmm. And now that aku tengah ada masa yang amat-amat terluang *sangat* nih aku pun join la segmen nih hehee. 

Well, aku kan tengah mid-sem break skang nih hah, tuh la yang 'free time' sangat tuh hahaha. Tak sedar diri dalam beg tuh ada bertimbun esaimen tengah meraung menjerit nama aku nak mintak kena siapkan kahkahkah.
So siapa-siapa yang tengah free tuh and berminat nak join klik je banner kat atas tuh k. All the best to all of you ^^

Oh and btw, tahniah Ayuuu sebab dapat Iphong ! Jeles gila k dengan Ayu. Doakan akak pun dapat iphong jugak tau satu hari nanti. Kot-kot ada iphong jatuh dari langit kan gais, who knows heehee.

Sampai sini je lah. Nak sambung merantau nih kehkehkeh. Illal liqa' gais. Assalammualaikum ^^

Saturday, 12 December 2015

Strangers.

Assalammualaikum earthlings ^^


So harinih aku nak bukak citer pasal STRANGERS. Basically what is strangers?  

Strangers nih means someone yang kita tak kenal, yang kita taktau amende pun pasal dia. Contohnya macam,- kau pergi kedai and pergi booth food tester free steak daging la misalnya, and ada sorang lagi penggemar food tester gak macam kau standing beside you. That person,- we called stranger.

Tapi dalam kes-kes remaja zaman teknologi nih, definisi stranger nih dah fleksibel and available sampai bole melekat kat semua orang, including your own babes/bestfriend/bae or whatever you called it.Even your exes pun lepas break mesti jadi strangers. Maybe tak semua orang camtuh, but certain people camtuh la. Eheks.

OMGEEE, MACAM MANA BOLE JADI CAMTUH?

Kadang-kadang kita sendiri tak sedar macam mana someone that used to be our bestfriend/ahli geng kita sendiri bole jadi strangers. Dulu kalau lepak sama-sama konfem habis keluar semua cerita dari A sampai Z, dari 1 sampai 10000000, dari cerita kucing rumah sampai cerita zaman nenek moyang kalau bole sampai zaman keturunan first kita pun kita nak throwback.

Somehow everything can changes right?

Dari geng lepaks makan ais ketul sama-sama, tiba-tiba jadi someone that we used to know.
Lalu sebelah-menyebelah je, tapi buat macam angin lalu. Buat macam kita nih tak pernah hadir and tak pernah wujud langsung kat hidup dia.

Sometimes terfikir gak, "dia tak affected langsung ke bila lalu sebelah aku and dia buat aku macam angin lalu?"
Maybe yes, and maybe no. Sebab hati dia kan, kita tak boleh nak agak.

Aku bukan saja-saja tau nak buat entry nih. Tapi ntah la. Maybe sebab kat luar tuh kan tengah hujan lebats, so mood aku pun dah jadi mood syahdu jugak aa hahahahaha. Tapi tapi tapiiiii, entry aku nih takde kaitan dengan exes or ex-crush ke mende eh. Takde masa nak ingat hahahahaha.


Ekceli I've been missing my babe(s) yang dulunya rapat kini dah renggang. Yang dulunya selalu ada kini samar-samar. Yang dulunya setia kini dah berpaling. *bajet puitis dowh wohoooww*

Aku mengaku kat sini sebab aku tau dorang tak bukak and tak akan bukak pun blog aku nih. So apa yang aku taip malam nih, biar habis kat sini jelah. Hehee ^^

To those yang masih setia berkawan and bergilaa dengan aku, terimakaseh bebanyak. Even korang tau aku perangai sewel tak betul and kadang-kadang buat korang menyampah, korang still sudi kawan dengan aku. Thankyooouuu so much baby(s) I love uolls kehkhehkeh.



Buat yang dah tukar status jadi strangers tuh, aku tetap ingat korang semua. Tetap sayang and still hoping that someday nanti kita bole jadi geng makan ais ketul balik macam dulu-dulu k? One fine day, Inshaa Allah Ameen :')

Okeyh la beb. Nak kena tidur awal sebab esok kitorang ada program lagi tau hmm hmmm baru jea nak bangun lewat siket hmm.

So till here gais. Assalammualaikum and goodnight everyone ^^

Thursday, 10 December 2015

To The End.

Salam alaykh fellas.




So this is my first entry untuk bulan december nih. Macam cepat sangat kan masa berlalu? Tak? Aku je yang rasa camtuh? Ohh yeke. Hmm. Hehee. 

Aku rasa macam baru je aku jadi budak lepasan SPM tau. 
Rasa macam baru je masuk tahun 2015. Tup-tup dah sampai hujung tahun lagi dah.

Speaking about the new year thingy, one thing yang semua orang akan ingat ofc about the 'azam tahun baru' right?

Frankly speaking, I'm not so into the 'azam-azam' thingy hehe. Sebab apa? Sebab, every year ada jea azam aku yang tak tercapai lagi, so setiap kali masuk tahun baru, azam aku ada satu jea. 

"Renew balik azam yang tak jadi untuk tahun sebelumnya"

Kenapa aku buat camtuh?
Sebab aku rasa takyah la kot nak beriya sangat buat azam kalau buatnya tidak, ye dak?
Tuh pendapat aku jelah. Taktau la pulak pendapat korang well masing-masing ada pendapat masing-masing kan.

So bagi yang dah ada azam baru tuh, I wish you all the best and semoga apa yang korang azamkan tuh dapat tercapai, ameenn :)

So till here la k. Nak call mak aku jap. 

Ohhyaa, lupa nak bagitau. Hari isnin lepas kitorang dah buat midterm for arabic lang subject. Pray for me gais. Harap-harap markah aku okey. Well ustazah kitorang tuh unpredictable, so tak boleh nak agak aa apa denda bagi bebudak markah low nanti. Huh, takut pulak aku. Hmm.

Okey la, aku chaw dulu k. Bye. Assalammualaikum uolls ^^