Sunday, 29 November 2015

Terima Kasih Daun Keladi

Salam alaykh fellas ! ^^


*TAKDE KAITAN K*

 Hai uolls ! Phewwww, setelah beberapa dekad aku fight dengan jin malas dalam badan aku nih, akhirnya dapat jugak aku tewaskan dia hahahaha! Ntah bapak jin mana pulaklaaa yang menumpang nih hmm. Tapi chills gais, sbb today I'm finally here, tengah tekan-tekan keyboard hihiks.

Kira dah masuk seminggu lebih aa aku tak update blog kan? Ekceli takde la busy mana kan, tapi macam yang aku cakap tadi la, jin malas tuh hah yang salah hahahahaha. Tak pasal-pasal jin pulok yang kena hahahaha. 

So aku nak ucap terima kasihhhhh banyak-banyak kat korang yang,- biarpun aku dah lama menghilangkan diri and tak jenguk korang, still sudi singgah-singgah jenguk blog aku nih kehkehkeh ^^ Mintak maaf mintak ampun sebab dah tak selalu jenjalan singgah blog korang. Tapi Inshaa Allah aku try k balas balik korang punya lawatan. Yelah, blog nih kalau takde korang, apa la maknanya kan? Sunyi krik-krik-krik je lah aku nanti kan huhuhu.

Ada banyak benda aku nak bagitau korang nih. Dah save dah dalam draft tapi tak siap lagi huhuks. So Inshaa Allah nanti aku post k? 

Aku stop kat sini. Seeyaa in the next entry k? Byebye! Assalammualaikum^^



Wednesday, 18 November 2015

Adorable November.


Salam alaykh peeps.

Dah berapa hari aku tak update entry baru kan? Ekceli aku takde la busy mana pun. Cumanya aku malas and takde idea je nak taip amende. Ada jugakla a few things yang berlegar kat kepala otak aku nih. Tapi ntah la, everytime aku sentuh je keyboard, idea aku surely akan hilang,- terbang ntah ke mana. End up aku save je jadi draft. And mereputla entry tuh kat draft huhuhu. 

So harini 18 November right? Birthday ex-crush aku tau harinih hahaha. Ex-, okey, EX. Sekarang dah takde apa feeling dah pun. Siryes takde dah. 
 “eleh, kalau betul dah ex, dah takde feeling, kenapa ngko masih tergedik-gedik lagi nak ingat birthday dia? Hah? Hah?”
Well gais, sedangkan birthday musuh aku pun aku ingat, inikan pulak EX-CRUSH yang pernah aku adore suatu ketika dahulu. Eventho sekarang dah takde apapa feeling, eventho aku dah tak nak fikir dah pasal dia, still,- dia EX-SCHOOLMATE aku and for sure la kan kawan-kawan aku yang lain tetap akan wish dia and technically,- aku tetap akan TER-ingat jugak yg harinih was his birthday. So what can I do ? Huh? Huh? HAHAHAHA.

Is my answer logic enough or not? Okey terserah la nak fikir apa. Aku takleh nak halang kan hahaha gituuww.

And tak lama lagi, birthday bestfriend aku pulak menyusul. Pastuh birthday blablablablabla pulak gi yang menyusul. Hmmm.

Ekceli November is one of the month yang aku sangat suka sebab ada banyak yang jadi and ada banyak important date yang aku save kat dalam November nih. November nih la yang banyak simpan kenangan sebenarnya. Tak kira la apa jenis kenangan sekalipun, bad ke tak bad ke, semua ada kat dalam November nih. Nak cerita banyak pun takleh gak sebab konfem mata juling nanti kalau semua aku nak citer kat sini hahahaha. Haih, tetiba pulak aku rindu masa-masa SPM aku last year. Hmm, zaman kegemilangan la katakan, uhuks.

So adik-adik yang tengah SPM tuh, pa citaa? Hahahahah. Whatever it is, sis nak ucap goodluck and all the best for all of you k. Jawab exam leklok tau. Jangan jadi macam sis nih. Masa jawab paper, masa tuh jugak la otak sibuk fikir nak cuti cepat la, nak golek atas lantai bila exam SPM dah habis la, fikir nak makan apa lepas jawab paper la, fikir nak hangout dengan besties kat mana la pas dah habis SPM nanti, hah, macam-macamlah. Astaghfirullah, apa la aku buat dulu tuh ya Allah hmmmm. 


** minum neslo jap**

Aduh mak.. kan, aku dah agak dah. Hilang dah idea apa aku nak taip tadi gais. Apalagi yang aku nak taip nih? Aku lupa la adoih.

Takpe la aku stop bebel sampai kat sini je la. Hilang idea aku beb, sorry hihiks. So till here then. Goodnight earthlings. Byebye ^^
 

Monday, 16 November 2015

Alhamdulillah, good news!



Assalammualaikum and hello bello uolls !

Wazzup bro ? Acah-acah gengster siket la kan hahahaha. Ok hambaq I know I know huhuu. So apa citer ? Hah, nih la aku nak share nih. 

Pagi tadi blok asrama kitorang ada buat gotong-royong. Habis gotong-royong tuh aku rasa macam mengantuk lagi siket, so aku sambung tidur la tapi kejap je. Then tak lama camtuh aku bangun balik and terus on laptop. So aku bukak blog la kan, apa lagi yg best selain blogging kan cewahh hahaha.  

Then tengah syok scroll-scroll chatbox, aku nampak ada org wish aku congrats untuk Segmen Kembara Misteri Burung Hantu yang aku join harituh so aku curious la. Then bila aku bukak blog kak Ros, I saw something yang buat aku terkejut hihihi.


Saja je nak zoom, bagi nampak siket hahaha!


Aku dpt masuk dalam bloglist VIP kak Ros gais , Alhamdulillah :) Well ekceli aku tak sangka gilaa k yg aku akan berjaya memandangkan ini baru kali kedua aku menyertai segmen *skema dowh ayat gua* sbb yelah selama nih kan aku hiatus je memanjang hahaha so takdenye nak join-join segmen nih hahaha.

So nak ucap terima kasih bebanyak kat kak Ros, saya haaaaaapppyyy sangat hihiks ^^

Kepada yang berjaya, tahniah k. And to those yang dah try, takpe lain kali kita try sama-sama lagi k ? Lepasnih kita join baaaanyaaak-banyaaaakk segmen and giveaway k heheee :)
 
Aku stop bebel kat sini la gais. Nak chaw jap ada hal. Adios fellas ^^ Goodnight.

Wednesday, 11 November 2015

Segmen Kembara Misteri Burung Hantu

Assalammualaikum and hello gais.



So gaiss, harinih aku ada join lagi satu segmen. Well, since dah busy balik nih kan, dah tak menyempat dah aku nak join any segmen. So sementara ada chance nih ofc la aku nak join hihiks :D Uolls pon kalau nak join, klik je banner tuh k ? I wish you all the best babe heheeee.

Till here fellas. Wish me luck :) Goodnight eartlings, seeya! ^^

Tuesday, 10 November 2015

Distraction.


Assalammualaikum and hello gaisss !


So how have you been ? If tak sihat silakan makan ubat, and kalau sihat let’s say ALHAMDULILLAH . So this week is a very busy plus miserable plus x and x and x. You guys can fill the X with anything you like hahaha.  But benda yang aku nak citer kat sini ekceli not about my busy weekdays with a sucks story blablabla.

To make it short, harituh kakak-kakak senior kat asrama nih ada jual a few books which is,- a very strong distraction of mine from any assignment  and any works yang sebenarnya aku kena submit  and buat dalam masa terdekat nih. Untuk yang kaki buku, tak kiralah buku jenis apa sekalipun, you guys mesti tau how sucks life is without any novel, or whatever  yang sewaktu dengannya. So nak dijadikan citer, aku ada lah beli dua buah buku, yang satu tittle ‘AYAH’ and yang satu lagi tittle ‘Awek Chuck Taylor’.

 The ‘AYAH’ book is actually an antologi book which is,- all the stories are about Ayah, Bapak, Daddy and yang sewaktu dengannya. Yang nih aku tak boleh nak cakap banyak lagi aa sebab aku sendiri pun tak baca lagi hihiks. The another book, ‘Awek Chuck Taylor’ is a book that full of emotion. I don’t usually reading books that written by kaum adam, tapi semenjak aku dah pernah and banyak baca buku hasil Ramli Awg Murshid (ada lagi nama penulis lelaki tapi aku tak ingat) , aku dah mula bagi can kat diri sendiri untuk baca buku hasil tangan lelaki nih, kira macam tak nak aa macam prejudis semacam kan hahahaha. The ‘Awek Chuck Taylor’ writer is lelaki and the book is really something lah gaisssss ! Siryes tak menyesal tau aku beli sampai kopak duit elaun aku bulan nih tau hahahaahahahahahaha :D

You know what, bila aku baca buku tuh kan, aku rasa macam aku dah balik ke zaman 2000-an , which is ekceli masa tuh umur aku baru nak cecah 3 tahun.  Like I said, buku tuh sarat dengan macam-macam jenis emosi.  So uolls yang suka baca novel tuh I highly recommend u gais to read this novel.

I stop here la gais. Lenguh dah jari kepapat aku nih hahaha. Jangan lupa cari novel tuh tau hihiks. Byebye :)

Cuti Deepa Yeaayy !


Assalammualaikum and hai uolls !


Hah ! Tengah buat apa tuh ? Heheheee. Happynyaaaaaaa harinih sebab at last dapat jugak aku update entry baru. Yelah a last few days nih aku busy siket renovate blog aku nih. Bukan saja-saja nak renovate tau, ekceli aku - ntah la, hmm ekceli aku ada salah tekan siket kat template lama aku harituh then bila aku nak preview,- aku boleh-boleh pulak gaissss ter-tekan SAVE button. Ya ALLAH rasa nak buang je laptop nih masa tuh tapi aku diam je padahal ekceli telinga pun dah merah dah masa tuh hahahaha.

So harinih kerja aku mereput je kat dalam bilik since cuti deepavali kan harinih gaiss hihiks. Mula-mula tadi aku plan nak tengok movie, tapi dah alang-alang surfing kan aku teruslah bukak blog. 

Esaimen ? Huh ! Ekceli banyak lagi esaimen yang aku kena buat. Nak kena buat video for lakonan subjek bahasa arab, esaimen komunikasi dakwah,esaimen english and so on. Esaimen fiqh ibadah je yang kitorang punya group dah siap. Esaimen komunikasi dakwah ada lagi sikit aku nak topup then settle la hihiks. Aku memang nak buat, tapi 'jin malas' aku dah datang balik dah. So aku kena seru balik la 'semangat raJIN' aku datang balik sebab 'dia' kata nak gi ber-holiday jap hahahahahahaha.

So till here gais. Aku nak update post dalam draft aku yang dah bertimbun tuh hihiks. Adios :)