Friday, 30 October 2015

Tak Pernah Lupa

  Assalammualaikum and hai gaiss .


Lama gila bro aku tak jenguk blog aku nih . Kalau blog nih ibarat macam sebuah rumah, ofc lah dah penuh sarang labah-labah blog aku nih hihiks. Sorrylah, esaimen terlalu banyak la gais.  Due date esaimen pulak ya ALLAH, tak sampai pun sebulan. Dengan line internet lagi yang dah boleh mengalahkan siput bab*, siryes aku tak boleh nak hadap blog macam selalu dah hmmmm.


And RINDU pun bertamu dihati. Tuh la pasal malam nih aku gagahkan diri jugak bukak blog sebab rindu yang dah boleh ditahan-tahan lagi nih hewhew.


Ekceli ada banyak benda yang aku nak share dengan korang tapi memandangkan aku dah terlalu mengantuk and penat and busy plus esok kitorang ada program, so I really have to postpone my niat nak share those stories to the other leisure time. 

But the most important thing yang aku nak cakap, aku tak pernah lupakan blog terchentaaaa aku nih okey ? And you guys too, thanks sebab sudi singgah datang jenguk blog orang nih eventho orang dah lama tak usik tak jenjalan ke blog uolls. Inshaa Allah one fine day, okey ? Hihiks.


So till here gaiss. Really have to go now. See ya next time k. Byebye!

Monday, 12 October 2015

Unfair

   
Assalammualaikum gaiss^^


Phewww, semenjak dah start kuliah nih dah makin susah nak cari masa nak update blog. Nasib baiklah esaimen ada lagi seminggu sebelum kitorang kena submit benda tuh so boleh jugak la aku nak curi-curi masa siket hihiks.


So gaisssssss, tak lama lagi SPM dah nak start right? Its mean adik-adik aku kat rumah tuh pun tak lama lagi dah nak start cuti sekolah dah. Tinggal aku je yang terperuk kat asrama sementara dorang pulak nanti akan duk goyang kaki kat rumah tuh sambil mentertawakan aku yang sangat kesian nih T_T . And that's what we called UNFAIR. 

Kakak mithali diorang nih tengah duk homesick kat asrama, hari-hari muka monyok macam tapir and diorang pulak boleh suka-suki je nak ketawakan aku yea ? Siap korang kalau akak balik rumah nanti HA HA HA HA! You should know how strong the kuasa veto as kakak sulung hihiks.


To adiks-adiks yang tak lama lagi dah nak SPM tuh, all the best and good luck for you guys okay? Oppss, macam terlebih awal pulak kan aku nak wish. Takpelah nanti aku wish lagi lah hahahah.


Ekcelli aku dah nak kena tido nih sebab esok kena bangun awal sebab kuliah start awal. But as an insomnia punya orang so aku ada masalah siket kalau nak lelap awal nih. But I still kena try tido awal supaya dapat bangun awal. Hmmmmmmm T_T  Ohh yaa, sorry sebab entry ada lari siket dari tajuk. I have no idea what I should put as the tittle hahahah.


So gotta go now fellas. Goodnight and assalammualaikum earthlings^^ 



Sunday, 11 October 2015

Busier Than Ever

 
 Assalammualaikum earthlings!


What a very nice sunday, isn't it? ^^ Well siapa yang tak suka weekend kan hihiks. Alhamdulillah harinih kitorang takde apa aktiviti so iolls lepaks je hari nih hihihi.


Rasanya baru seminggu aku tak menaip kat blog nih tapi taktau la kenapa aku dah rasa macam a lil' bit awkward dah nak menaip entry baru hewhew.


So as you know my semester dua dah start so aku amatlah busy tahap petala ke-5 sekarang nih. Dengan esaimennya yang bertimbun, presentation lagi tak jumpa tajuk yang pensyarah bagi, ya Allah aku siryesly miserable right now. Pasal tuh lah aku tak dapat nak join segmen and dah jarang-jarang update and blogwalking sekarang nih. 


Mintak maaf sangat kat awak-awak yang ada promote me join segmen tapi I tak dapat nak layan due to my pack schedule :"( Inshaa Allah, bila aku ada siket masa lapang nanti aku join yea hihiks.


Ohh yea, lagi satu nak aku nak mengadu kat korang nih. Gaisss aku homesick teruk weh seminggu nih T_T Nak menanges je aku rasa sepanjang minggu nih. Bebs apa aku nak buat nih? Kali nih homesick aku betul-betul teruk T_T huwaaaaa nak balik rumahhh T_T 


Okey uolls tuh je lah aku nak bebel. Takde idea dah sebab kat luar tuh hujan so its a lil' bit cold here and my brain dah beku siket dah hewhew. Lain kali Inshaa Allah aku bebel lagi.


Assalammualaikum gaiss. Byebye!

Saturday, 10 October 2015

Rasa Nak Gila !

   
Assalammualaikum and hye earthlings !



"Its been a long time, without you my friend
And I tell you all about it when I see you again"


Hah, uolls tau tak lagu tuh? kalau tau silakan ikut I nyanyi yeww, kalau taktau takpe la nyanyilah lagu apa pun I tak kesah hahaha.


So guys, its been a loooonnggg time since I updated my very last entry right? Bukan apa, kan sekarang nih aku dah masuk semester dua dah. Well, cuti sem satu aku kan dah habis sob sob. Dah tak boleh nak hadap laptop je dua puloh empat jam sehari. Kuliah sepanjang hari guys uhuks T_T


Ya Allah guys, masuk semester dua nih aku rasa macam nak gilaaaa okey. Penat gila namamp*s . Baru je start kuliah seminggu, esaimen kitorang dah bertimbun menggunung ! Ya Allah,  semoga aku sabar lalui semua nih. And hati, mohon tabah okey hihiks.


Okey guys aku dah mengantuk gilaaa well dah beberapa malam nih aku stay up dengan kawan aku tengok drama korea Rooftop Prince yang seriously buat airmata aku meleleh and sampai sekarang aku masih tak boleh nak move on dari drama tuh.

  
Memang aa drama tuh dah basi dah lama dah on air kat tv but honestly aku tak pernah lagi tau tengok drama tuh sebab aku kan dulu terperuk kat asrama so memang takde aa nak menghadap drama-drama kat tv tuh semua. Rooftop Prince sangaaattt best and citer dia nih unik, lain daripada drama yang aku pernah tengok sebelum nih. Eventho last episode tuh aku ada blur siket but overall drama tuh really touch my heart. Ofc lah sedih if kita rindu some-thing/one yang kita langsung dah tak boleh nak jumpa right? Okey aku rasa aku dah sebak dah balik uhuks T_T


So I stop here lah dear fellas. Nak tido sebab mata tak tahan dah hewhew. Esok kena bangun awal sebab ada aktiviti sukan satu Malaysia T_T huwaaaa aku taknak pergi ekceli huwaaaaa *tarik rambut gaya comel*


Goodnight earthlings. Salam alaykh :)


P/S: Mintak maaf sebab tak dapat nak balas kunjungan and followback korang sebab I betul-betul busy sekarang nih. Insha Allah esok aku singgah and followback korang okey? Kbaii, loveya!


Saturday, 3 October 2015

Old Memories

   
Assalammualaikum and hye blogger(s) yang tengah baca entry nih.


Its twelve-thirteen midnight now and macam biasa aku tak dapat lelap macam manusia normal yang lain uhuks sodehh. Oleh sebab tak dapat nak lelap so aku selongkarlah the old pictures of mine kat dalam laptop kesayangan aku nih. Selongkar punya selongkar, then I found this,-
*from left* Ayu Grande, Ana Cyrus, E-cat, and ofc ME :)


FYI gaiss, this is one of my *MASTERPIECE* sepanjang lima tahun aku hidup as a student. Kalau nak upload semua masterpiece yang aku ada, sampai tahun depan pun tak habis okey hahaha. That picture was taken masa kitorang tengah SPM last year. Oleh sebab kitorang nak release tension, so we decided to curi-curi tidur luar daripada kawasan asrama kitorang. You gaiss yang tinggal asrama mesti tau rules kat asrama nih macam mana kan? For example,- WAJIB keluar subuh sebelum azan berkumandang, WAJIB itu lah, WAJIB ini lah, blablabla and ofc sebelum pukul sebelas malam dah WAJIB kena masuk asrama right? So apa yang kitorang buat masa tuh kira salah lah. Tak tau lah kalau asrama uolls rules dia lain, but our school, memang cenggituh lah peraturan dia.


Tapi faham-faham je lah, kalau tengah-tengah duk sibuk exam SPM nih, peraturan dah tak ketat SANGAT macam selalu dah. Dah kira macam ada kelonggaran siiiikkiitt lah. Sikit jelah, tak banyak mana pun uhuks. So masa tuh jenayah memang amat berleluasa. So you gais yang masih sekolah tuh, tolong jangan ikut perangai tak baik sis nih okey? Sila ambil ini sebagai pengajaran hewhew. Hashtag #sistaubat #sisnasihat. Tapi uolls tau tak that actually budak-budak nakal zaman sekolah nih banyak pengalaman hidup? If you nak percaya, go on. Kalau tak, takpe lah hahaha. Aku bercakap ikut pengalaman aku je. Tapi aku tak suruh korang jadi budak jahat okey? JAHAT dengan NAKAL ada beza tau. Jauh gilos bezanya tuh. Jangan salah faham pulak yea hahahaha.


The main point yang aku nak cakap sebenarnya, aku tak boleh kalau sehari tak rindu kenangan-kenangan lama aku. Aku rindu semua kerja-kerja gila yang aku pernah buat dengan kawan-kawan sekolah menengah aku dulu. Bukan maksud aku kawan sekarang nih tak best, sumpah aku takde maksud pun macam tuh. Tapi ada beza kawan dulu dengan sekarang. Aku rindu nak buat kerja gila dengan diorang dulu. Aku rindu buat bising masa prep malam dengan classmates aku. Aku rindu nak 'bersubahat', nak buat kacau dengan geng 'Blacks-NG' aku. Aku rindu letupkan suis asrama dengan geng kepala gila aku. Aku rindu batch 1014 sekolah aku. Tapi masing-masing pun dah ada haluan masing-masing right? Dah besar dah anak mak nih uhuks *lap air hidung guna hujung lengan baju*


Apa yang aku tak rindu pasal sekolah menengah nih? Takde apa yang aku tak rindu gaiss. Semuanya aku rindu. Aku tak tipu. Sumpah, aku rindu diorang semua sebab semua pun kepala gila jugak. Tapi takkan hari-hari aku nak kena bagitau diorang yang aku rindu gilaa kat diorang semua? Sah-sah lah diorang tak nak percaya T_T


Aku pernah jugak try nak buat kerja-kerja gila nih sorang-sorang. Tapi tak menjadi macam dulu dah gaiss. Aku tak boleh buat kerja gila bila diorang takde. Lain jadinya huhuhu.

My school uniform

That is one of my school uniform yang kawan-kawan aku dah conteng. Kat skirt sekolah aku pun ada jugak diorang conteng, tapi tak sempat aku nak snap a picture, mak aku dah TER-buang dah skirt tuh. Masuk seminggu jugaklah aku menangis gara-gara skirt tuh. Hmm, okey tuh tipu. Kira 3 hari camtuh lah hihiks tak sampai seminggu pun, but hellooooo, nanges tiga hari pun tired what? Right? Hahahaha okey ignore me.


So gaiss, is it wrong aku nak rindu diorang tiap-tiap hari? Is it bad that I still can't move on dari kenangan lama aku? Orang lain dah lama move on.  Its not that, aku sengaja tak nak move on. But they are just incredibly awesome and great so that I can't easily forget them uhuks I wanna cry now *kesat airmata*.


Sorrylah lately nih post aku jejiwangss siket. Hormon emosi aku tengah tahap kritikal so aku tak mampu nak control hehehe.


Cukuplah aku bebel setakat nih je. Nanti bebel lagi menyampah pulak uolls kan hewhew I lebiu gaiss so I tak nak uolls menyampah. Tapi kalau nak menyampah jugak takyah lah kat sini okey? Pergi main jauh-jauh hahahaha okey I gurau je chills okey hahaha.


Goodnight earthlings. Assalammualaikum^^