Strangers.

00:06:00

Assalammualaikum earthlings ^^


So harinih aku nak bukak citer pasal STRANGERS. Basically what is strangers?  

Strangers nih means someone yang kita tak kenal, yang kita taktau amende pun pasal dia. Contohnya macam,- kau pergi kedai and pergi booth food tester free steak daging la misalnya, and ada sorang lagi penggemar food tester gak macam kau standing beside you. That person,- we called stranger.

Tapi dalam kes-kes remaja zaman teknologi nih, definisi stranger nih dah fleksibel and available sampai bole melekat kat semua orang, including your own babes/bestfriend/bae or whatever you called it.Even your exes pun lepas break mesti jadi strangers. Maybe tak semua orang camtuh, but certain people camtuh la. Eheks.

OMGEEE, MACAM MANA BOLE JADI CAMTUH?

Kadang-kadang kita sendiri tak sedar macam mana someone that used to be our bestfriend/ahli geng kita sendiri bole jadi strangers. Dulu kalau lepak sama-sama konfem habis keluar semua cerita dari A sampai Z, dari 1 sampai 10000000, dari cerita kucing rumah sampai cerita zaman nenek moyang kalau bole sampai zaman keturunan first kita pun kita nak throwback.

Somehow everything can changes right?

Dari geng lepaks makan ais ketul sama-sama, tiba-tiba jadi someone that we used to know.
Lalu sebelah-menyebelah je, tapi buat macam angin lalu. Buat macam kita nih tak pernah hadir and tak pernah wujud langsung kat hidup dia.

Sometimes terfikir gak, "dia tak affected langsung ke bila lalu sebelah aku and dia buat aku macam angin lalu?"
Maybe yes, and maybe no. Sebab hati dia kan, kita tak boleh nak agak.

Aku bukan saja-saja tau nak buat entry nih. Tapi ntah la. Maybe sebab kat luar tuh kan tengah hujan lebats, so mood aku pun dah jadi mood syahdu jugak aa hahahahaha. Tapi tapi tapiiiii, entry aku nih takde kaitan dengan exes or ex-crush ke mende eh. Takde masa nak ingat hahahahaha.


Ekceli I've been missing my babe(s) yang dulunya rapat kini dah renggang. Yang dulunya selalu ada kini samar-samar. Yang dulunya setia kini dah berpaling. *bajet puitis dowh wohoooww*

Aku mengaku kat sini sebab aku tau dorang tak bukak and tak akan bukak pun blog aku nih. So apa yang aku taip malam nih, biar habis kat sini jelah. Hehee ^^

To those yang masih setia berkawan and bergilaa dengan aku, terimakaseh bebanyak. Even korang tau aku perangai sewel tak betul and kadang-kadang buat korang menyampah, korang still sudi kawan dengan aku. Thankyooouuu so much baby(s) I love uolls kehkhehkeh.



Buat yang dah tukar status jadi strangers tuh, aku tetap ingat korang semua. Tetap sayang and still hoping that someday nanti kita bole jadi geng makan ais ketul balik macam dulu-dulu k? One fine day, Inshaa Allah Ameen :')

Okeyh la beb. Nak kena tidur awal sebab esok kitorang ada program lagi tau hmm hmmm baru jea nak bangun lewat siket hmm.

So till here gais. Assalammualaikum and goodnight everyone ^^

You Might Also Like

10 Nerds

  1. alololo , cedihnyaa.
    akak pun merasa benda yg sama dimana kawan yg rapat dulu sekarang dah rengang. sedih kay, sedihhhh sgt. tak ada kawan nak borak :(

    so stay strong dik , akak ada :P *gurau*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedih kan kak ? Teringin sgt nak rapat balik mcm dulu , tpi kalau dah tk dpt nk buat mcne kan ? Bole doa dr jauh jelah hehee.

      Btw thanks akak, terharu kitewww hehehehe :'D

      Delete
  2. Sedih kan perasaan tu, dr bestfriend tbe2 jd stranger.. Nak rapat balik pun jadi awkward je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedddiihh sgt huhuhu *lap airmata guna hujung lngan baju*

      nak buat cmne en, dah org tak sudi uhuks :'(

      smoga dpt rapat balik cm dulu la hmm T_T

      Delete
  3. selalu gak jadi macam ni...sedih kot...
    sob6

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikr? Sodehh sgt huhuhu T_T

      semoga smua jadi mcm dulu balik, inshaa Allah :')

      Delete
  4. That's human . Even this is my first time seeing this blog , we could be a bestfriesnds in a split of second . Who knows kan ? :D Weeee haha

    - Syamsid Blog -
    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah betul tuh hehe. well kita kan rancang jea haha^^

      Delete
  5. I'm just a teen yg baru stepping into the real world and dulu mmg I thought benda mcm ni won't happen tapi sekarang baru nampak the real world and things happen~~~ and gotta accept it kan. Hehe
    - Artsy le Bella

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah. saya pun naik 17-18 tahun baru nmpk and rasa sendiri benda macam nih jadi kat depan mata and diri sendiri. tapi apa bole buat right? terima jelah. hmm ^^

      Delete

Thanks for reading. Do leave a comment 💕

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images