#EnsiklopediaHiburan

by - 7:22 pm

 
Assalammualaikum and hello bello guys!
 
 
Tadi aku streaming youtube. Well since aku ada banyak masa terluang kan heeehee so uollss yang tengah 'bernafas bawah lumpur' tuh mohon jeles atas kelapangan masa yang I miliki yeww ahaks. Okey ignore aku gila sekejap. Ehemm. So at first aku tengoklah lagu-lagu english macam biasa such as Marvin Gaye by Charlie Puth ft Meghan Trainor *lagu nih best*, What Do You Mean by Justin Bieber, Locked Away by Adam Levine ft ntah aku lupa nama dia hahaha and so on lah. 
 
 
Bila dah bosan dengar lagu-lagu omputeh tuh then aku search pulak kartun best yang adiks aku selalu tengok tuh, Larva. Aku pun dah tangkap cintan dah dengan kartun tuh hahahaha. Yelah dah hari-hari duk tercongok tengok benda yang sama kan hihiks. Then aku tengok kartun Happy Tree Friends. Masya Allah gaiss, siryes aku cakap aku tak berapa suka kartun tuh. Yes memang kartun tuh comel gila, tapi KEJAM uollssss I tak berani dah nak tengok. Meremang bulu roma aku tau tengok benda tuh. Tak nak dah tengok tak nak tak nak . Taubat aku tengok Happy Tree Friends tuh.
 
 
Then aku search pulak ceramah-ceramah yang latest kat youtube tuh. Kan sekarang nih banyak ceramah through social media nih, well dai'e sekarang dah moden okey, dah ada banyak cara nak sampaikan dakwah diorang ^^ .



Then I found Tarbiah Sentap Vlog by Ustaz Adnin Roslan bertajuk #EnsiklopediaHiburan
 
 
  
 
Apakah hukum hiburan?
Adakah salah kita berhibur?
Bolehkah kita menonton K-Pop, drama melayu, movie barat dan sebagainya?
Segalanya terungkai persoalan dalam vlog kali ini.
 
 
Dekat dalam video nih ada jawapan untuk semua persoalan kat atas tuh. Video nih kira macam more to answering and clarifying about the hukum of berhibur so that people tak lagi keliru and selalu cakap "apa salahnya aku begitu?" "apa salahnya aku begini?" and something kinda la.
 
 
Firstly aku nak cakap, video nih best gegila and of course menyentapkan ulu jantung hati aku hahahah. Yelah apa tak sentapnya, baru je aku habis streaming lagu-lagu omputeh and ikut sekali menyanyi tak ingat dunia. Astaghfirullah semoga Allah ampunkan aku, amiin ya Rabb :")
 
 
So ini antara sedutan klip video #EnsiklopediaHiburan,-
 
 
Menjelaskan apa yg boleh and tak boleh so kita tak confuse lagi^^



Hukum asal berhibur dalam Islam



Pernah jugak camtuh kadang-kadang :"(
 
Kebiasaan orang kita nih, kalau ditegur bila buat silap mesti start nak melenting and sometimes tak nak terima pun teguran tuh kan ?
 
 
Hah! Ingat tuh hehehe^^
 
 
Sama-sama lah kita berubah kearah yang lebih baik okey uolls ? ^^ I know tak mudah nak berubah, aku sendiri pun liat gila and kadang-kadang tak dapat nak istiqomah nak berubah. That's okay, yang penting kita try and ada niat nak berubah okey ? Insya Allah akan dipermudahkan oleh Allah :)
 
 
So sesiapa yang berminat nak tengok video nih boleh tekan SINI  
Tuh je lah aku nak share dengan korang. I stop here la gaiss :)
 
 
Assalammualaikum earthlings, see ya!

You May Also Like

4 Nerds

  1. Replies
    1. sentap ke tuh hahahahaha :D kidding okey chill hewhew

      Delete
  2. Hikss. Memang sentap. T__T
    Lissa pun tengah dalam proses memperbaiki diri.. walaupun masih banyak kurang.. InShaaAllah akan diusahakan.. hehe

    Anw, katun Happy Tree Friends tu... Lissa suka katun tu. Suka gila. walaupun ngeri. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sentap kan ? hihiks T_T . Insha Allah, saya pun sama jugak tengah slow2 lah nih hewhew :")

      Omgeeeee, lissa suka kartun tuh ? saya suka jugak sbb comel, tapi cancel balik sebab scaryyyyyyy tak berani dah nak tengok hhahaha :"D

      Delete

Thanks for reading. Do leave a comment 💕