Mood Down *epilog*

21:30:00

 
  Assalammualaikum and hye guys ^^


This is the next part of the last night entry that I've promised to continue semalam but end up I cannot fulfill my own promised due to my kemalasan nak menaip yang tahap giga sebab semalam aku tiba-tiba pulak hilang mood nak menaip, mood blogwalking je yang ada semalam hewhew. Silly me right ? Yeah I know hmm hmmm.


So here goes the story. 
25th september yang lalu was my birthday. So ramailah jugak kawan-kawan aku yang wish kat aku through whatsapp, wechat, insta, sms, call, kecuali fb lah sebab aku dah deactivated fb beberapa bulan yang lalu. Ofc lah aku happy sebab kira ramai jugak aa yang wish aku even orang yang aku tak pernah sangka akan wish aku pun, tetiba je diorang wish aku. I don't know lah if they wished me just like- "wish je lah, kan ex-schoolmate dulu" atau "saja nak wish. kang birthday aku, dia pulaklah yg wish". Eventho diorang wish just for fun, aku tetap rasa bersyukur and feel so glad sebab at least diorang wish. Sebab dalam ramai-ramai yang wish tuh, ada sorang lagi yang aku tunggu.


Well said guys, the one yang aku tunggu sangat tuh was my own bestfriend.


Dari detik 12 malam of 25th september tuh, memang aku dah tunggu dah dia wish. Tapi sampai ke pagi, ke siang, ke petang, ke malam pun tak jugak muncul-muncul budak sorang tuh. Hati aku dah lain macam dah tapi I comfort myself saying that maybe dia busy, or maybe dia nak jadi orang last yang akan wish aku kot. So aku tunggulah sampai ke malam. Tapi takde :"(

Still in the mood of comforting myself, aku anggap dia TERLAMPAU busy and maybe dia wish aku esok pagi. Better late than never right? So aku tunggu lagi sampai ke pagi 26th september.

Tunggu punya tunggu, dah malam dah tapi masih takde lagi wish dari dia. Bad thinking pun datang so I think maybe dia marah kat aku, and something wrong somewhere la kot. Perasaan sedih yang membuak-buak pun datang so aku tarik laptop and start membebel kat blog. Tapi tak sampai point yang kedua, mood membebel aku tetiba turn off so I stop la membebel and start blogwaking.


And guess what guys? 


Jam 7++ PM tadi my bestfriend suddenly called me and she told me that she was really sorry sebab tak sempat nak wish aku masa birthday aku hari tuh sebab masa tuh dia tengah serabut and serabai gilaaa nak mati sebab dia ada a very urgent matter, I mean, damn urgent  yang buat dia tak sempat nak toleh kiri kanan pun masa tuh. Memang dari suara dia pun aku dah tau that she really sorry sebab tak wish aku hari tuh. Banyak kali jugak aa dia sebut 'sorry', maaf' and so on. So I told her about my bad thinking and she denied. Aku rasa bersalah aa sebab fikir bukan-bukan. Just how stup*d I am huhuks :"( Then kitorang pun bercerita lah pasal bla bla and bla hewhew.


Hah ada lagi satu benda yang buat aku sedih.
For the past 5 years, aku sambut birthday aku kat asrama tau. So uolls yang pernah tinggal asrama tuh tau lah kan suasana sambut birthday kat asrama nih macam mana. Memang siryes happening gila. Aku pernah dah kena prank time birthday aku, kena tabur bedak, katil kena hias kertas wish birthday, banyak lagilah. Dah 5 tahun beb aku birthday dalam suasana camtuh. Tetiba celebrate birthday kat rumah, ofc lah aku rasa lain macam. 

Its not that I tak suka celebrate birthday kat rumah. Ofc lah aku suka gila, celebrate dengan family weh siapa tak suka kan ? Tapi aku rasa lain sikitlah, sebab biasanya ada je yang buat prank, tabur-tabur bedak kat aku and so on lah. Tiba-tiba tahun nih dah takde dah yang nak prank masa birthday aku. Sayu jugak lah hati aku masa tuh. Rindu kan ? Pasal tuh la sedih siket huhuks :")


Anyway aku happy sangat sebab finally dapat jugak aku celebrate birthday dengan family after 5 years eventho a lil' bit of sadness terkesan kat hati :") Alhamdulillah, now I'm officially 18 ^^ . May Allah bless me and all of us, amiin.


Till here guys,
Assalammualaikum and goodnight blogger(s) ^^ .

You Might Also Like

0 Nerds

Thanks for reading. Do leave a comment 💕

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images