Speechless

01:17:00

 Assalammualaikum manusia sekalian . 


Okey, aku siryes tak dapat nak lelap. Tadi aku tak dapat lelap sebab aku lapar. Sekarang ? Entah aa. Then, tengah-tengah duk renung siling tuh, tetiba aku rasa nak post something.

And now, bila dah sentuh keyboard, type-delete , type-delete, type-delete tak habis-habis. Aku nih dah kenapa sebenarnya ? Dah tingtong ke ? 

WHAT THE ? @#$%&#@%$ ???

Honestly speaking, actually there's something in my heart yang aku nak bagitau semua orang tapi aku taktau macam mana nak cakap. Nak taip amende pun aku dah taktau. 

Rasa macam nak jerit kuat-kuat and let everybody know what I was thinking about.

Somehow aku bukan jenis orang yang, bila ada masalah terus nak mengadu dengan mak bapak aku. Aku lebih suka simpan sendiri sebab aku kalau boleh nak share citer yang best-best je dengan parents aku. 

So selagi aku boleh simpan, aku simpanlah. Nanti kalau aku dah tak tahan pandai-pandailah aku settle sendiri hati aku nih hahahaha.

Well, aku bukan takda kawan yang boleh dengar citer aku, tapi, well, you know, I do have a disease called 'susah-nak-percaya-orang'. Bukan tak percaya kawan, tapi kadang-kadang yang paling rapat tuh yang paling bahaya, kan ? 

Biasalah, manusia. Nama pun dah manusia kan.

There's a few of my friends that I believe the most, yang aku yakin takkan pecahkan rahsia aku biarpun mulut dia tuh mulut puaka and otak pun tak berapa nak betul. But still, aku tak ready lagi nak citer masalah nih kat diorang sebab aku takut nanti diorang pun ikut terbeban dengan masalah aku nih atau dalam erti kata lain,- 'inffected'

Aku rasa masalah aku kali nih, lain macam sikit aa.

Aku rasa macam berat sangat. Tahap berat sampai airmata pun tak boleh nak meleleh dah sekarang nih. Tahan tak kedip mata biar bagi mata berair pun tak jadi jugak. Tetap jugak airmata tuh degil tak nak turun.

And so, I have to share this problem with someone. But who ?

So, I go back to the fitrah manusia;- cari tuhan. 
Aku tau, masa-masa macam nih lah yang selalu buat aku, buat semua manusia ingat balik kat tuhan, Allah SWT. 

Malu jugak aku, yelah, aku nih bila ada masalah baru nak ingat kat Allah, baru nak cari Allah. Maybe Allah sengaja bagi aku ujian macam nih supaya aku lagi dekat kat DIA kan ? 

Yang aku tau, Allah je yang faham apa yang aku rasa, fikir dan alami sekarang nih.

Semoga Alah permudahkan segala urusan kita, didunia dan diakhirat, Insha Allah.
Semoga Allah lapangkan balik hati, tenangkan balik otak aku yag dah serabut mengalahkan hutan tropika tuh, Amiin ya Rabbal A'lamiin.

So gaiss, sampai sini jelah aku membebel kali nih. Selamat malam sayang sekalian, assalammualaikum.

You Might Also Like

0 Nerds

Thanks for reading. Do leave a comment 💕

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images