Thursday, 24 December 2015

Segmen Bloglist #1 by Fieyqa Adelova

Assalammualaikum and hai peeps !

http://fieyqadelova.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-1-by-fieyqa-adelova.html

Okey gais, harinih aku ada join lagi satu segmen by sis Fieyqa Adelova. Well mana la tau kan aku ada rezeki nak jadi antara ahli bloglist sis Fieyqa nanti hehehe. Lagipun aku ada masa terluang yang banyak *la sangat* sekarang nih, tuh la yang raJIN sangat nak join-join segmen nih hee.

So gais sapa-sapa yang berminat nak join, tekan je banner kiut-miut kat atas tuh eh? Alah takyah la malas-malas keyh uolls mana tau dapat masuk bloglist kak Fieyqa kan hehe who knows ^^ So yang join tuh, I say good luck keyh hee.

So till here baby(s) hahahah. Byebye alls !

P/S; Saya tag random je tau, tengok list chat yang recent kat chatbox tuh hah hehe. Jangan kecam saya yea. Maaf andai menyusahkan hehe ^^

Tagged: Kak Ros, Hana, Nik Ailya

Monday, 21 December 2015

Segmen Bloglist 2016 by Farahana Sharif

Assalammualaikum gais !

http://farahanasharif.blogspot.my/2015/12/segmen-bloglist-2016-by-farahana-sharif.html


So tadi aku jalan-jalan melepak kat blog-blog orang. Then ter-singgah pulak kat blog adik Ayu and ter-nampak segmen dia nih. Ekceli dari harituh lagi aku nak join, tapi apakan daya terlalu busy nak buat esaimen bagai tuh hmm. And now that aku tengah ada masa yang amat-amat terluang *sangat* nih aku pun join la segmen nih hehee. 

Well, aku kan tengah mid-sem break skang nih hah, tuh la yang 'free time' sangat tuh hahaha. Tak sedar diri dalam beg tuh ada bertimbun esaimen tengah meraung menjerit nama aku nak mintak kena siapkan kahkahkah.
So siapa-siapa yang tengah free tuh and berminat nak join klik je banner kat atas tuh k. All the best to all of you ^^

Oh and btw, tahniah Ayuuu sebab dapat Iphong ! Jeles gila k dengan Ayu. Doakan akak pun dapat iphong jugak tau satu hari nanti. Kot-kot ada iphong jatuh dari langit kan gais, who knows heehee.

Sampai sini je lah. Nak sambung merantau nih kehkehkeh. Illal liqa' gais. Assalammualaikum ^^

Saturday, 12 December 2015

Strangers.

Assalammualaikum earthlings ^^


So harinih aku nak bukak citer pasal STRANGERS. Basically what is strangers?  

Strangers nih means someone yang kita tak kenal, yang kita taktau amende pun pasal dia. Contohnya macam,- kau pergi kedai and pergi booth food tester free steak daging la misalnya, and ada sorang lagi penggemar food tester gak macam kau standing beside you. That person,- we called stranger.

Tapi dalam kes-kes remaja zaman teknologi nih, definisi stranger nih dah fleksibel and available sampai bole melekat kat semua orang, including your own babes/bestfriend/bae or whatever you called it.Even your exes pun lepas break mesti jadi strangers. Maybe tak semua orang camtuh, but certain people camtuh la. Eheks.

OMGEEE, MACAM MANA BOLE JADI CAMTUH?

Kadang-kadang kita sendiri tak sedar macam mana someone that used to be our bestfriend/ahli geng kita sendiri bole jadi strangers. Dulu kalau lepak sama-sama konfem habis keluar semua cerita dari A sampai Z, dari 1 sampai 10000000, dari cerita kucing rumah sampai cerita zaman nenek moyang kalau bole sampai zaman keturunan first kita pun kita nak throwback.

Somehow everything can changes right?

Dari geng lepaks makan ais ketul sama-sama, tiba-tiba jadi someone that we used to know.
Lalu sebelah-menyebelah je, tapi buat macam angin lalu. Buat macam kita nih tak pernah hadir and tak pernah wujud langsung kat hidup dia.

Sometimes terfikir gak, "dia tak affected langsung ke bila lalu sebelah aku and dia buat aku macam angin lalu?"
Maybe yes, and maybe no. Sebab hati dia kan, kita tak boleh nak agak.

Aku bukan saja-saja tau nak buat entry nih. Tapi ntah la. Maybe sebab kat luar tuh kan tengah hujan lebats, so mood aku pun dah jadi mood syahdu jugak aa hahahahaha. Tapi tapi tapiiiii, entry aku nih takde kaitan dengan exes or ex-crush ke mende eh. Takde masa nak ingat hahahahaha.


Ekceli I've been missing my babe(s) yang dulunya rapat kini dah renggang. Yang dulunya selalu ada kini samar-samar. Yang dulunya setia kini dah berpaling. *bajet puitis dowh wohoooww*

Aku mengaku kat sini sebab aku tau dorang tak bukak and tak akan bukak pun blog aku nih. So apa yang aku taip malam nih, biar habis kat sini jelah. Hehee ^^

To those yang masih setia berkawan and bergilaa dengan aku, terimakaseh bebanyak. Even korang tau aku perangai sewel tak betul and kadang-kadang buat korang menyampah, korang still sudi kawan dengan aku. Thankyooouuu so much baby(s) I love uolls kehkhehkeh.



Buat yang dah tukar status jadi strangers tuh, aku tetap ingat korang semua. Tetap sayang and still hoping that someday nanti kita bole jadi geng makan ais ketul balik macam dulu-dulu k? One fine day, Inshaa Allah Ameen :')

Okeyh la beb. Nak kena tidur awal sebab esok kitorang ada program lagi tau hmm hmmm baru jea nak bangun lewat siket hmm.

So till here gais. Assalammualaikum and goodnight everyone ^^

Thursday, 10 December 2015

To The End.

Salam alaykh fellas.




So this is my first entry untuk bulan december nih. Macam cepat sangat kan masa berlalu? Tak? Aku je yang rasa camtuh? Ohh yeke. Hmm. Hehee. 

Aku rasa macam baru je aku jadi budak lepasan SPM tau. 
Rasa macam baru je masuk tahun 2015. Tup-tup dah sampai hujung tahun lagi dah.

Speaking about the new year thingy, one thing yang semua orang akan ingat ofc about the 'azam tahun baru' right?

Frankly speaking, I'm not so into the 'azam-azam' thingy hehe. Sebab apa? Sebab, every year ada jea azam aku yang tak tercapai lagi, so setiap kali masuk tahun baru, azam aku ada satu jea. 

"Renew balik azam yang tak jadi untuk tahun sebelumnya"

Kenapa aku buat camtuh?
Sebab aku rasa takyah la kot nak beriya sangat buat azam kalau buatnya tidak, ye dak?
Tuh pendapat aku jelah. Taktau la pulak pendapat korang well masing-masing ada pendapat masing-masing kan.

So bagi yang dah ada azam baru tuh, I wish you all the best and semoga apa yang korang azamkan tuh dapat tercapai, ameenn :)

So till here la k. Nak call mak aku jap. 

Ohhyaa, lupa nak bagitau. Hari isnin lepas kitorang dah buat midterm for arabic lang subject. Pray for me gais. Harap-harap markah aku okey. Well ustazah kitorang tuh unpredictable, so tak boleh nak agak aa apa denda bagi bebudak markah low nanti. Huh, takut pulak aku. Hmm.

Okey la, aku chaw dulu k. Bye. Assalammualaikum uolls ^^

Sunday, 29 November 2015

Terima Kasih Daun Keladi

Salam alaykh fellas ! ^^


*TAKDE KAITAN K*

 Hai uolls ! Phewwww, setelah beberapa dekad aku fight dengan jin malas dalam badan aku nih, akhirnya dapat jugak aku tewaskan dia hahahaha! Ntah bapak jin mana pulaklaaa yang menumpang nih hmm. Tapi chills gais, sbb today I'm finally here, tengah tekan-tekan keyboard hihiks.

Kira dah masuk seminggu lebih aa aku tak update blog kan? Ekceli takde la busy mana kan, tapi macam yang aku cakap tadi la, jin malas tuh hah yang salah hahahahaha. Tak pasal-pasal jin pulok yang kena hahahaha. 

So aku nak ucap terima kasihhhhh banyak-banyak kat korang yang,- biarpun aku dah lama menghilangkan diri and tak jenguk korang, still sudi singgah-singgah jenguk blog aku nih kehkehkeh ^^ Mintak maaf mintak ampun sebab dah tak selalu jenjalan singgah blog korang. Tapi Inshaa Allah aku try k balas balik korang punya lawatan. Yelah, blog nih kalau takde korang, apa la maknanya kan? Sunyi krik-krik-krik je lah aku nanti kan huhuhu.

Ada banyak benda aku nak bagitau korang nih. Dah save dah dalam draft tapi tak siap lagi huhuks. So Inshaa Allah nanti aku post k? 

Aku stop kat sini. Seeyaa in the next entry k? Byebye! Assalammualaikum^^



Wednesday, 18 November 2015

Adorable November.


Salam alaykh peeps.

Dah berapa hari aku tak update entry baru kan? Ekceli aku takde la busy mana pun. Cumanya aku malas and takde idea je nak taip amende. Ada jugakla a few things yang berlegar kat kepala otak aku nih. Tapi ntah la, everytime aku sentuh je keyboard, idea aku surely akan hilang,- terbang ntah ke mana. End up aku save je jadi draft. And mereputla entry tuh kat draft huhuhu. 

So harini 18 November right? Birthday ex-crush aku tau harinih hahaha. Ex-, okey, EX. Sekarang dah takde apa feeling dah pun. Siryes takde dah. 
 “eleh, kalau betul dah ex, dah takde feeling, kenapa ngko masih tergedik-gedik lagi nak ingat birthday dia? Hah? Hah?”
Well gais, sedangkan birthday musuh aku pun aku ingat, inikan pulak EX-CRUSH yang pernah aku adore suatu ketika dahulu. Eventho sekarang dah takde apapa feeling, eventho aku dah tak nak fikir dah pasal dia, still,- dia EX-SCHOOLMATE aku and for sure la kan kawan-kawan aku yang lain tetap akan wish dia and technically,- aku tetap akan TER-ingat jugak yg harinih was his birthday. So what can I do ? Huh? Huh? HAHAHAHA.

Is my answer logic enough or not? Okey terserah la nak fikir apa. Aku takleh nak halang kan hahaha gituuww.

And tak lama lagi, birthday bestfriend aku pulak menyusul. Pastuh birthday blablablablabla pulak gi yang menyusul. Hmmm.

Ekceli November is one of the month yang aku sangat suka sebab ada banyak yang jadi and ada banyak important date yang aku save kat dalam November nih. November nih la yang banyak simpan kenangan sebenarnya. Tak kira la apa jenis kenangan sekalipun, bad ke tak bad ke, semua ada kat dalam November nih. Nak cerita banyak pun takleh gak sebab konfem mata juling nanti kalau semua aku nak citer kat sini hahahaha. Haih, tetiba pulak aku rindu masa-masa SPM aku last year. Hmm, zaman kegemilangan la katakan, uhuks.

So adik-adik yang tengah SPM tuh, pa citaa? Hahahahah. Whatever it is, sis nak ucap goodluck and all the best for all of you k. Jawab exam leklok tau. Jangan jadi macam sis nih. Masa jawab paper, masa tuh jugak la otak sibuk fikir nak cuti cepat la, nak golek atas lantai bila exam SPM dah habis la, fikir nak makan apa lepas jawab paper la, fikir nak hangout dengan besties kat mana la pas dah habis SPM nanti, hah, macam-macamlah. Astaghfirullah, apa la aku buat dulu tuh ya Allah hmmmm. 


** minum neslo jap**

Aduh mak.. kan, aku dah agak dah. Hilang dah idea apa aku nak taip tadi gais. Apalagi yang aku nak taip nih? Aku lupa la adoih.

Takpe la aku stop bebel sampai kat sini je la. Hilang idea aku beb, sorry hihiks. So till here then. Goodnight earthlings. Byebye ^^
 

Monday, 16 November 2015

Alhamdulillah, good news!



Assalammualaikum and hello bello uolls !

Wazzup bro ? Acah-acah gengster siket la kan hahahaha. Ok hambaq I know I know huhuu. So apa citer ? Hah, nih la aku nak share nih. 

Pagi tadi blok asrama kitorang ada buat gotong-royong. Habis gotong-royong tuh aku rasa macam mengantuk lagi siket, so aku sambung tidur la tapi kejap je. Then tak lama camtuh aku bangun balik and terus on laptop. So aku bukak blog la kan, apa lagi yg best selain blogging kan cewahh hahaha.  

Then tengah syok scroll-scroll chatbox, aku nampak ada org wish aku congrats untuk Segmen Kembara Misteri Burung Hantu yang aku join harituh so aku curious la. Then bila aku bukak blog kak Ros, I saw something yang buat aku terkejut hihihi.


Saja je nak zoom, bagi nampak siket hahaha!


Aku dpt masuk dalam bloglist VIP kak Ros gais , Alhamdulillah :) Well ekceli aku tak sangka gilaa k yg aku akan berjaya memandangkan ini baru kali kedua aku menyertai segmen *skema dowh ayat gua* sbb yelah selama nih kan aku hiatus je memanjang hahaha so takdenye nak join-join segmen nih hahaha.

So nak ucap terima kasih bebanyak kat kak Ros, saya haaaaaapppyyy sangat hihiks ^^

Kepada yang berjaya, tahniah k. And to those yang dah try, takpe lain kali kita try sama-sama lagi k ? Lepasnih kita join baaaanyaaak-banyaaaakk segmen and giveaway k heheee :)
 
Aku stop bebel kat sini la gais. Nak chaw jap ada hal. Adios fellas ^^ Goodnight.

Wednesday, 11 November 2015

Segmen Kembara Misteri Burung Hantu

Assalammualaikum and hello gais.



So gaiss, harinih aku ada join lagi satu segmen. Well, since dah busy balik nih kan, dah tak menyempat dah aku nak join any segmen. So sementara ada chance nih ofc la aku nak join hihiks :D Uolls pon kalau nak join, klik je banner tuh k ? I wish you all the best babe heheeee.

Till here fellas. Wish me luck :) Goodnight eartlings, seeya! ^^

Tuesday, 10 November 2015

Distraction.


Assalammualaikum and hello gaisss !


So how have you been ? If tak sihat silakan makan ubat, and kalau sihat let’s say ALHAMDULILLAH . So this week is a very busy plus miserable plus x and x and x. You guys can fill the X with anything you like hahaha.  But benda yang aku nak citer kat sini ekceli not about my busy weekdays with a sucks story blablabla.

To make it short, harituh kakak-kakak senior kat asrama nih ada jual a few books which is,- a very strong distraction of mine from any assignment  and any works yang sebenarnya aku kena submit  and buat dalam masa terdekat nih. Untuk yang kaki buku, tak kiralah buku jenis apa sekalipun, you guys mesti tau how sucks life is without any novel, or whatever  yang sewaktu dengannya. So nak dijadikan citer, aku ada lah beli dua buah buku, yang satu tittle ‘AYAH’ and yang satu lagi tittle ‘Awek Chuck Taylor’.

 The ‘AYAH’ book is actually an antologi book which is,- all the stories are about Ayah, Bapak, Daddy and yang sewaktu dengannya. Yang nih aku tak boleh nak cakap banyak lagi aa sebab aku sendiri pun tak baca lagi hihiks. The another book, ‘Awek Chuck Taylor’ is a book that full of emotion. I don’t usually reading books that written by kaum adam, tapi semenjak aku dah pernah and banyak baca buku hasil Ramli Awg Murshid (ada lagi nama penulis lelaki tapi aku tak ingat) , aku dah mula bagi can kat diri sendiri untuk baca buku hasil tangan lelaki nih, kira macam tak nak aa macam prejudis semacam kan hahahaha. The ‘Awek Chuck Taylor’ writer is lelaki and the book is really something lah gaisssss ! Siryes tak menyesal tau aku beli sampai kopak duit elaun aku bulan nih tau hahahaahahahahahaha :D

You know what, bila aku baca buku tuh kan, aku rasa macam aku dah balik ke zaman 2000-an , which is ekceli masa tuh umur aku baru nak cecah 3 tahun.  Like I said, buku tuh sarat dengan macam-macam jenis emosi.  So uolls yang suka baca novel tuh I highly recommend u gais to read this novel.

I stop here la gais. Lenguh dah jari kepapat aku nih hahaha. Jangan lupa cari novel tuh tau hihiks. Byebye :)